PruBSN Takaful Link: Menjaga Anda Dari Muda Hingga Bersara

PruBSN Takaful Link: Menjaga Anda Dari Muda Hingga Bersara

Perlindungan Komprehensif dari Pelan Yang Sangat Fleksibel Takafulink adalah pelan investment-linked yang membawa keuntungan dari sumber pelaburan. Perlindungan yang diberikan oleh Takafulink adalah berbentuk pampasan kematian dan penyakit kritikal. Takafulink sangat sesuai untuk orang yang berumur 26-70 tahun. Dengan sumbangan serendah RM100/bulan, anda dapat menikmati pelbagai faedah dan yang paling penting, pelan ini sangat fleksibel dan boleh diubahsuai mengikut keperluan anda dalam kerjaya dan keluarga. Antara manfaat-manfaat yang disediakan ialah: Kad Perubatan dengan 100% coverage. 100% coverage ni maksudnya apa? Maksudnya kalau anda masuk hospital, bil hospital tu 100% Prudential tanggung. Setidak-tidaknya anda dah tak perlu fikir pasal bil. Kalau takde insurans? Bayar sendiri. Masuk wad ada deposit. Lepas tu keluar wad bayar baki dia. Kalau insurans syarikat? Ada yang cover 100%, tapi ada jugak yang ada percentage. 30/70, 80/20, di mana jumlah yang lebih kecil tu anda tanggung. Dan deposit pun anda bayar. Kan senang kalau ada medical card? Pampasan jika berlaku kematian keatas perserta atau lumpuh sepenuhnya. Insurans nyawa adalah produk asas bagi semua produk insurans. Tak kira anda beli produk apa, mesti ada komponen insurans nyawa dalam pelan tu. Sikit atau banyak je beza dia. Pampasan jika peserta menghidap salah satu dari 36 penyakit kritikal Definisi penyakit kritikal kebanyakannya sama sahaja antara semua syarikat insurans. Tapi mungkin ada beza juga sedikit sebanyak. Kalau was-was, boleh rujuk polisi anda untuk senarai yang tepat dan dikemaskini. Atau pinjam polisi kawan. Atau telefon kawan yang ejen insurans mintak kepastian. Apa pun, di bawah ini saya sertakan senarai 36 Penyakit Kritikal Prudential pada masa artikel ini ditulis: Perlindungan kemalangan di mana sejumlah pampasan akan diberikan jika berlaku kemalangan. Malang tak...
PruBSN Firstlink: Meraikan dan Menyokong Generasi Muda

PruBSN Firstlink: Meraikan dan Menyokong Generasi Muda

PruBSN Firstlink Membantu Capai Matlamat Hidup Anda Untuk siapa produk ini direkacipta? Produk ini dicipta untuk remaja dan pemuda pemudi berumur 19-25 tahun. Ia direka khas untuk golongan muda yang baru hendak memulakan hidup berdikari dan membina karier dan keluarga masing-masing. Sumbangan minimum yang dikenakan adalah sebanyak RM100 sebulan, dan tempoh matang atau jangakamasa perlindungan adalah sehingga umur 80 tahun atau 100 tahun. Sebagai pemuda yang baru habis bersekolah, memang banyak cabaran yang perlu dihadapi, lebih-lebih lagi dalam keadaan ekonomi moden yang sangat kompetitif ini. Meraikan Setiap Langkah Anda Kehadapan Bukankah lebih mudah untuk kita berjaya jika mendapat sokongan padu dari belakang yang memastikan kita sentiasa bersemangat dan fokus kepada cita-cita kita? PruBSN Firstlink ini menyediakan pelbagai reward untuk kita setiap kali kita mencapai milestone atau titik penting dalam kehidupan. Jom kita dalami sedikit sokongan macam mana yang kita dapat: Raikan Pencapaian Dalam Hidup: Jika anda berjaya mencapai salah satu daripada item di bawah, kita akan raikan bersama melalui Bonus AchieveFirst Beli rumah baru Berkahwin Apabila anak dilahirkan Memperoleh Ijazah Pascasiswazah Menunaikan Ibadah Umrah Menunaikan Ibadah Haji Anda akan menerima RM500 dengan syarat anda dapat mencapainya sebelum umur 50 tahun. Tuntutan ini hanya boleh dibuat sekali sahaja. Loyalty Bonus Jika anda bayar premium bulanan dengan cantik dan konsisten, anda akan dapat 5% daripada jumlah sumbangan tahunan anda selepas tahun ke-10 polisi anda dan setiap 3 tahun selepas itu. Sokongan Dalam Waktu Kesusahan Jika anda kehilangan pekerjaan anda dalam keadaan ekonomi yang sukar ini, pelan ini memastikan anda masih dapat coverage sehingga 6 bulan walaupun anda tidak mampu membayar premium. Macam Mana Nak Tuntut Bonus AchieveFirst? Cara nak tuntut sangat mudah. Anda...
PruBSN Smartlink: Lindungi Bayi anda dari dalam Kandungan!

PruBSN Smartlink: Lindungi Bayi anda dari dalam Kandungan!

Apakah PruBSN Smartlink dan Bagaimana Ia Berfungsi? Update: PruBSN SmartLink sebelumnya yang melindungi kanak-kanak berusia satu hingga 18 tahun. Pelindungan SmartLink telah ditambah baik dan kini melindungi janin seawal 20 minggu kehamilan, layak untuk ibu berusia 19 hingga 45 tahun. Ibu-ibu mengandung, tunggu apa lagi? Senarai Manfaat PruBSN Smartlink Untuk Tatapan Anda Manfaat 1: Parent Contributor Jika si ayah membayar pelan anak, dan ditimpa musibah, Prudential akan teruskan membayar pelan anak sehingga 20tahun akan datang, percuma! Sekarang boleh letak dua nama sebagai pembayar, bererti kalau salah satu antara ayah/emak ditimpa musibah, Prudential akan sambung bayar untuk si anak. Manfaat ini yang paling menarik perhatian pengguna berdasarkan pengalaman saya. Manfaat 2: Kecemerlangan Pendidikan Selaras dengan matlamat PruBSN Smartlink ini untuk berfungsi sebagai education plan untuk anak anda, ada disertakan bayaran wang tunai jika anak anda berjaya mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan tempatan. Lihat gambar di bawah: Lebih semangat lah anak anda untuk belajar bersungguh-sungguh selepas ini! Manfaat 3: Bina dana pendidikan anak anda Dengan memulakan simpanan awal, sebaik sahaja umur anak anda mencecah 20 tahun, anda telah pun mempunyai cukup wang tunai untuk anak anda meneruskan pengajian tinggi dalam bidang yang diminatinya. Lihat congakan berikut: RM200/bulan x 12 bulan x 20 tahun = RM48,000, tanpa mengira pulangan tahunan Dana Unggul. Jika dilihat secara kasar, bukankah ini sangat memanfaatkan anda sebagai ibubapa dan pengguna? Diatas adalah manfaat lain yang dapat anda nikmati dengan pelan yang sangat inovatif ini! Kesimpulan Kalau diikutkan, banyak lagi manfaat dan panjang lebar lagi perkongsian yang nak diceritakan, tetapi untuk manfaat tuan/puan yang baru nak tahu secara kasar, itulah aspek yang paling penting dalam pelan ini. Adakah pelan...