Join me! but why?

Hello, you are wandering in my website and you saw this post and you asked yourself, ‘why do I need to start a business and  join this lady?’ Why do i need to start a business? Why do i need to get out of my comfort zone ? Why do I need to let go something in life and start a new journey? Well, here it is… All I can say in this post is this. I am OFFICIALLY INVITING YOU  on this journey to create your life. Your DREAM LIFE that you yearn for years. your retirement years? Im inviting you to start thinking of how are you gonna be retiring? how are you gonna be retired? when will you retire? will you be able to retire young? how is it important to retire young? wouldn’t it be bored to retire so early? When I say retire, Id like to invite you to explore more in depth in your thinking and your desire. Does retirement means stop doing everything and just relax? how does it feel? For me, i need to retire early to do STUFF that i really desire to do and i want to do it YOUNG! I cant do the STUFF when I’m over 60 years old. i need to be fit and healthy to pursue my dreams , so i set up to RETIRE AT 40 What am I gonna do at 40? Wow! Well, life is a journey!!!  what I  desired 5 years ago was different that what I want it now. And what I want now can be different from what i want to...

Take care of your vibrations

Hi. Im gonna share something tonight! Its regarding Vibrations /Gelombang . What is Vibrations that I am going to share? Vibration is what you project to the world by using your feelings. When I said by using your feelings, it means, It works even when you are not saying anything. And that Feeling is so powerful that it attracts the same kinda feelings. You can read it in las of attraction book, there are many out there that you can get a hold on your hands, i am now gonna share the latest that happened to me. We just moved to Selayang from Shah Alam. FYI, Shah Alam and Selayang are two different districts and has two different cultures. The people are different, the geography and the day to day routine also has some differences. Since we were in moving phase, we were too busy to REALLY think about business, especially on getting new cases. This is because for me, I need to settle things one by one to focus better. There were two main things that were going on in our lives, Moving in and out and also buying our brand new car.So, yah we did not have time to sit down and plan for new customers and recruits. What amazed me was, through this blog we will averagely get enquiry from strangers in around 2-3 person in a week. Some ask regarding Exams and some requested for MEdical and Takaful Protection. So this couple of weeks, we have been getting people from KL, Kepong , Melawati, KEramat, Batu caves to have business with us. and I wonder,...

Apabila hati tersenyum Indah…

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah…   minggu yang sangat teruja buat hatiku… semua yang datang serba indah.. serba lengkap dan serba riang… niqmat yang Allah bagi pada ku untuk senantiasa bersyukur dalam apa jua yang berlaku… walaupun tangisan menderum, atau tawaan mengilai , semuanya harus untuk aku tenang dan bersyukur sentiasa. kerana apa? kerana segalanya yang didatangi padaku adalah untuk aku.untuk aku apa? untuk aku bertumbuh. menjadi perwira , menjadi srikandi di era ini. Terima kasih ya Allah. Minggu ni jugak minggu yang membuatkan aku teruja kerana aku melalui proses pembelian suatu item yang agak istimewa buatku… Bonus kalini, aku memutuskan untuk menghadiahkan diriku kereta baru. kereta yang bukan sekadar kereta, tetapi tujuan utama adalah untuk pembangunan Ummah. Aku berniat agar Allah mengizinkan aku menginspirasikan wanita wanita muslima di luar sana untuk bekerja rajin dan mempunya objektif hidup yang crystal clear. Tujuan kedua aku dalam pembelian kereta ini adalah untuk mama dan abah. AKu sangat berdoa agar mama dan abah sempat merasai kejayaan anak anak mereka. Kami empat beradik bagi aku, semua kami berjaya alhamdulillah. Cuma mungkin dalam perniagaan bermula dari anak mereka yang ketiga. betapa mereka risau sedetik mereka mengetahui tentang aku berhenti kerja dan memulakan perniagaan pada tahun 2011, aku ingin harini mereka tahu, aku dapat mengahrungi pahit manis liku liku hidup berniaga di kuala lumpur setelah empat tahun berkecimpung dalam bidang takaful. Aku mengejutkan mereka dengan membawa mereka ke showroom BMW setelah menjemput mereka di Subang Airport minggu lepas. Muka abah waktu itu…. muka abah waktu itu adalah muka terharu yang tidak dapat aku gambarkan… aku mengangkat ibu jariku dan tanya padanya , “ok abah?” abah senyum bangga....

Permulaan Perniagaan Dengan Prudential BSN Takaful

5 Sebab Kukuh Untuk Memulakan Perniagaan Sebagai Ejen PruBSN Takaful Jika anda pernah terfikir untuk menceburi bidang perniagaan yang menguntungkan, teruskan mebaca artikel ini sehingga habis! Anda dah lalui semuanya. Anda belajar sungguh-sungguh, skor dengan baik dalam peperiksaan, dan berjaya beroleh segulung ijazah. Anda pun cari kerja yang setimpal dengan kelulusan anda, dananda berasa lega. Ibubapa pun berasa lega bercampur bangga; dapat juga melihat anak mereka berjaya dalam pelajaran dan kini telah pun diterima bekerja dengan syarikat besar. Selesai sudah! Lepas tanggungjawab. Memang fairytale ending la lepas ni.. Happily ever after! Atau tidak? Setelah penat bekerja 4-5 tahun anda mulai sedar bahawa bukan ini yang anda inginkan untuk hidup anda. Bekerja yang sangat penat dan tertekan Syarikat zaman sekarang boleh demand sesuka hati sebab ramai yang tak ada kerja. Tak suka? Berhentilah! Ada 40 lagi permohonan kerja baru masuk minggu ini yang belum sempat pun diproses. Penat lelah tidak dihargai Politik di dalam ofis lebih menanfaatkan orang yang pandai mengampu dan menonjolkan diri, bukan orang yang jujur dan bekerja keras. Memang corporate culture ni macam tu. Ramai sangat yang nak dikawal, sudahnya tak terkawal. Siapa paling bising dia menang. Pengurusan yang terlalu kritikal Sudah lah penat lelah kita tak dihargai, tapi apabila sekali sekala kita silap, hah.. Siaplah! Bukan main lagi marah. Seolah-olah kita tak buat kerja langsung. Tiada Ruang Untuk Menonjolkan Diri Semasa belajar, kita menimba pelbagai bentuk ilmu pengetahuan, dengan harapan bila bekerja nanti kita akan berpeluang untuk melibatkan diri dalam projek-projek penting dan mendapat kepuasan bekerja, dan menyumbang kepada masyarakat. Hakikatnya, syarikat besar tidak memerlukan kita berfikir kreatif. Malah mereka tak mahu kita berfikir kreatif. Sebab banyak...
Berapa kali anda boleh gagal?

Berapa kali anda boleh gagal?

Salam. Saya hari ni nak cakap pasal bisnes sikit. Siapa saya untuk cakap pasal bisnes? Jutawan ke? Power sangat dah ke? Dah ada Ferrari dah ke? None of the above. Tapi saya ingat masa saya baru belajar buat bisnes dulu, yang paling bagi saya berani untuk take the first step bukan jutawan, bukan juga billionaire, tapi orang yang macam saya yang baru start tapi berani dan tawakkal yang sangat tinggi. Saya kagum. Hakikatnya kalau kita dengar kisah orang yang dah mega successful, memang inspired, tapi nampak success tu jauh sangat. Berapa tahun lagi baru boleh dapat macam tu? Gaji pun ribu-ribu je sebulan, juta-juta tu rasa macam mimpi je. Tapi yang saya nak kongsi ni kisah saya yang masih belajar, masih growing dalam bisnes. Berkat buat bisnes sendiri saya dapat advantage time freedom yang bagi saya sangat berharga. Dapat luangkan masa dengan family, dapat susun sendiri jadual kerja saya, dan dapat cuti bersalin lebih 6 bulan masa pregnant dengan my first baby girl. Pengalaman-pengalaman ni sangat berharga bagi saya. Memories are what’s important in life. Kalau banyak duit, tapi memory in life ialah hari-hari kejar duit, for me that defeats the purpose. Saya nak share sini pengajaran paling penting yang saya dapat sepanjang perjalanan hidup sebagai businesswoman ni. Menang atau Kalah? Mana yang patut kita pilih? Pelik soalan tu kan. Mestilah nak menang. Semua kita diajar kat sekolah macam tu. Namun kebanyakan kita tak happy dengan kehidupan kita yang sekarang ni. Menurut study di Britain ni, pemuda-pemudi berumur 30 tahun di UK kebanyakannya tidak berasa bahagia dengan kerja dan relationship mereka. Kalau orang di negara maju pun macam tu,...