Health Enrich Medical Card: Perlindungan Kesihatan Komprehensif

health enrich

Health Enrich Medical Card

Prudential BSN Takaful Medical Card: Lindungi Asset Kita Yang Paling Berharga

Apa asset kita yang paling berharga? Ada yang cakap masa. Masa memang berharga tapi adakah masa tu asset? Asset ialah benda yang berharga bagi kita dan yang kita boleh control. Masa memang berharga tapi kita tak boleh control dia sebagai asset.

Tapi kesihatan kita kita boleh control. Control di sini bukan bermaksud kita boleh decide nak sihat ke nak sakit. Maksud dia lebih kepada kita gunakan tenaga dan bakat kita masa kita sihat tu untuk bekerja dan mencari rezeki. Itulah asset kita yang paling berharga.

Macam asset-asset lain, kesihatan ni senang diabaikan dan mahal nak elokkan balik once dah rosak. Ramai orang yang korbankan kesihatan mereka di waktu muda untuk cari duit, dan bila dah tua habiskan semua duit tu untuk sembuhkan balik kesihatan mereka.

Biasanya memang mustahil.

Adakah Medical Card ini akan melindungi kesihatan saya?

Tidak! Itu tugas anda! Fungsi Medical Card adalah untuk melindungi income anda andai kata kesihatan anda terjejas, sama ada kemalangan atau ditimpa penyakit kronik. Semua orang sedia maklum betapa tingginya kos perubatan sekarang ni.

Adakah kos perubatan akan menurun di masa hadapan? Tak mungkin!

Sekarang anda ada 2 pilihan:

  1. Kumpul duit dalam savings, dan jika terjadi kemalangan atau jatuh sakit, anda serahkan semua duit simpanan anda tu kepada hospital, atau
  2. Kumpul duit dalam savings, dan jika terjadi perkara tak diingini, savings anda tidak terganggu, dan anda serahkan kepada Prudential untuk selesaikan bil hospital anda.

Bila anda menyimpan dengan Health Enrich, savings anda tetap jalan walaupun berlaku perkara tak diingini, seperti dalam post ini.

Berbeza dengan orang yang tak ada insurance, dia kena mula dari kosong semula, sebab semua progress dari segi wang simpanan dan investment habis diserahkan kepada hospital.

Saya dah ada Company Insurance

Tahniah! Anda bertuah dapat bekerja dengan syarikat yang prihatin terhadap pekerja. Ramai klien saya yang berpangkat eksekutif dan mendapat pakej insurans yang sangat lumayan dari tempat kerja. Tetapi mereka tetap jadi klien saya dan membeli Medical Card.

Ini antara sebab utama yang mereka berikan:

  1. Banyak di kalangan mereka yang masih muda, dan masih jauh lagi perjalanan dalam kerjaya masing-masing. Tidak ada sesiapa pun boleh menjamin mereka akan dapat manfaat yang sama jika sekiranya mereka bertukar kerja. Tambahan pula kalau nak cepat naik pangkat, haruslah cari kerja di syarikat yang kecil sikit. Senang sikit naik pangkat, tapi benefit tak sama.
  2. Company tak akan bagi plan yang ada savings. Jadi bila tukar kerja, polisi tu akan mati begitu saja. Kan rugi. Baik ambil polisi untuk diri sendiri juga. Jika kita bekerja total 30 tahun, dan kita simpan RM300 sebulan, Cash Value selepas 30 tahun boleh cecah RM100,000. Duit persaraan tu!
  3. Company hanya cover setakat sampai bersara. Bila dah bersara, umur dah cecah 50an, baru nak beli Medical Card personal? Bersedialah untuk caruman setinggi RM800-Rm1000 sebulan. Atau kalau dah kena penyakit kronik, proposal kena reject terus. Start awal. Jangan tangguh.
  4. Tak boleh pilih coverage apa yang kita nak. Company yang pilihkan. Tak semua keperluan kita sama. Biasanya company bagi yang basic je. Better buat sendiri punya, boleh decide nak ambik lebih kat mana, nak bagi kurang yang mana.

Manfaat Health Enrich

Mudah dapatkan perkhidmatan perubatan – Health Enrich disokong oleh rangkaian sebesar 70 buah hospital di seluruh negara.

Perlindungan Global – Polisi insurans yang melindungi anda dan keluarga di mana saja seluruh dunia

Flexible – Pelan perlindungan yang sesuai untuk semua budget dan keperluan sama ada tua atau muda, eksekutif atau baru mula bekerja.

 

contact me

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *