Wealth. Freedom. Life.

Prudential BSN Takaful Wealth Planner

Nak Tahu Tentang Produk Takaful?

Manfaat Insurans Prudential

Pada dasarnya, produk-produk PruBSN ini terbahagi kepada 3 yang utama iaitu:

  1. PruBSN FirstLink
  2. PruBSN SmartLink
  3. PruBSN Takafulink

Nama lain bagi set ini ialah PruBSN Link Series

 

Nak Jadi Ejen Takaful?

Kelebihan Menjadi Ejen Takaful
Produk Takaful ini tidak boleh dijual sembarangan. Ejen takaful perlu mendapat lesen yang diiktiraf Bank Negara. Cara mendapat lesen adalah dengan mengambil peperiksaan berikut:

  1. Pre-Contract Examination for Insurance Agents (PCEIA )
  2. Certificate Examination in Investment-Linked Life Insurance (CEILLI)
  3. Takaful Basic Exam (TBE)

Untuk memudahkan anda lulus exam dan dapat lesen takaful, kami ada menyediakan exam notes dan past year questions untuk anda study.

Setelah lulus exam, anda akan didaftarkan untuk Agent Foundation Training, suatu program yang diadakan oleh Al-Israa Associates untuk para ejen baru. Anda akan belajar tentang product knowledge, sales skills, closing skills, mindset, dan attitude yang diperlukan untuk berjaya.

Ramai antara ejen baru yang berjaya close 5 – 10 kes sambil jalani training. Begitulah keberkesanan training yang diberikan oleh Al-Israa.

Petikan informasi berguna dari blog saya:

Join me! but why?

Hello, you are wandering in my website and you saw this post and you asked yourself, ‘why do I need to start a business and  join this lady?’ Why do i need to start a business? Why do i need to get out of my comfort zone ? Why do I need to let go something in life and start a new journey? Well, here it is… All I can say in this post is this. I am OFFICIALLY INVITING YOU  on this journey to create your life. Your DREAM LIFE that you yearn for years. your retirement years? Im inviting you to start thinking of how are you gonna be retiring? how are you gonna be retired? when will you retire? will you be able to retire young? how is it important to retire young? wouldn’t it be bored to retire so early? When I say retire, Id like to invite you to explore more in depth in your thinking and your desire. Does retirement means stop doing everything and just relax? how does it feel? For me, i need to retire early to do STUFF that i really desire to do and i want to do it YOUNG! I cant do the STUFF when I’m over 60 years old. i need to be fit and healthy to pursue my dreams , so i set up to RETIRE AT 40 What am I gonna do at 40? Wow! Well, life is a journey!!!  what I  desired 5 years ago was different that what I want it now. And what I want now can be different from what i want to... read more

Apabila mengambil Takaful Di usia lanjut

Harini aku ke HKL untuk berjumpa dengan Salah seorang bekas Client ku semasa aku di GSK dahulu. Doktor pakar yang aku kagumi sejak dulu. Aku sangat terharu apabila dia menghubungi ku untuk bertanya tentang 1 Million Policy . Beliau memerlukan pelan perlindungan untuk MLTA untuk Rumah barunya yang baru sahaja loan di approve oleh bank. Apa yang aku ingin kongsikan di sini ialah pengambilan MLTA di usia lanjut. Sebagai mana yang kita tahu , pengambilan Insurance/ Takaful di perngaruhi oleh umur kita. Mungkin pada usia muda kita tidak mempunya kapasiti untuk membeli rumah impian kita tetapi kita boleh merancang bila untuk kita dapatkannya. Harini doktor pakar yang hampir berumur 50 tahun tercengan bila aku berkata harga 1 Million Policy untuk umurnya dalam RM 1500 monthly. Beliau tidak expect ia menjagkau ke harga itu.  Situasi itu membuatkan dia terfikir apakah cara lain yang dia ada. what options does he have? MRTA – RM 60,000 lumpsum . Jika tiada lumpsum , ia boleh dimasukkan ke dalam loan dan akan dipengaruhi oleh interest di dalam loan. instead of paying RM 60,000, dia akan end up paying near to RM 200,000 MLTA RM1500 regular payment monthly dan pelan ini mempunyasi simpanan dan boleh dipakai untuk beberapai situasi. boleh digunakan sebagai MLTA dan juga income protection. Dia juga boleh mewasiatkan supaya wang ini di infakkan apabila dia tiada lagi di bumi. Have you ever thought todo a charity worth RM 1 million? which is more do able to you? making charity of 1 million when you are alive or when you are no more alive? Maka pelajaran yang aku dapat harini, Setiap orang yang... read more

Take care of your vibrations

Hi. Im gonna share something tonight! Its regarding Vibrations /Gelombang . What is Vibrations that I am going to share? Vibration is what you project to the world by using your feelings. When I said by using your feelings, it means, It works even when you are not saying anything. And that Feeling is so powerful that it attracts the same kinda feelings. You can read it in las of attraction book, there are many out there that you can get a hold on your hands, i am now gonna share the latest that happened to me. We just moved to Selayang from Shah Alam. FYI, Shah Alam and Selayang are two different districts and has two different cultures. The people are different, the geography and the day to day routine also has some differences. Since we were in moving phase, we were too busy to REALLY think about business, especially on getting new cases. This is because for me, I need to settle things one by one to focus better. There were two main things that were going on in our lives, Moving in and out and also buying our brand new car.So, yah we did not have time to sit down and plan for new customers and recruits. What amazed me was, through this blog we will averagely get enquiry from strangers in around 2-3 person in a week. Some ask regarding Exams and some requested for MEdical and Takaful Protection. So this couple of weeks, we have been getting people from KL, Kepong , Melawati, KEramat, Batu caves to have business with us. and I wonder,... read more

Apabila hati tersenyum Indah…

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah…   minggu yang sangat teruja buat hatiku… semua yang datang serba indah.. serba lengkap dan serba riang… niqmat yang Allah bagi pada ku untuk senantiasa bersyukur dalam apa jua yang berlaku… walaupun tangisan menderum, atau tawaan mengilai , semuanya harus untuk aku tenang dan bersyukur sentiasa. kerana apa? kerana segalanya yang didatangi padaku adalah untuk aku.untuk aku apa? untuk aku bertumbuh. menjadi perwira , menjadi srikandi di era ini. Terima kasih ya Allah. Minggu ni jugak minggu yang membuatkan aku teruja kerana aku melalui proses pembelian suatu item yang agak istimewa buatku… Bonus kalini, aku memutuskan untuk menghadiahkan diriku kereta baru. kereta yang bukan sekadar kereta, tetapi tujuan utama adalah untuk pembangunan Ummah. Aku berniat agar Allah mengizinkan aku menginspirasikan wanita wanita muslima di luar sana untuk bekerja rajin dan mempunya objektif hidup yang crystal clear. Tujuan kedua aku dalam pembelian kereta ini adalah untuk mama dan abah. AKu sangat berdoa agar mama dan abah sempat merasai kejayaan anak anak mereka. Kami empat beradik bagi aku, semua kami berjaya alhamdulillah. Cuma mungkin dalam perniagaan bermula dari anak mereka yang ketiga. betapa mereka risau sedetik mereka mengetahui tentang aku berhenti kerja dan memulakan perniagaan pada tahun 2011, aku ingin harini mereka tahu, aku dapat mengahrungi pahit manis liku liku hidup berniaga di kuala lumpur setelah empat tahun berkecimpung dalam bidang takaful. Aku mengejutkan mereka dengan membawa mereka ke showroom BMW setelah menjemput mereka di Subang Airport minggu lepas. Muka abah waktu itu…. muka abah waktu itu adalah muka terharu yang tidak dapat aku gambarkan… aku mengangkat ibu jariku dan tanya padanya , “ok abah?” abah senyum bangga.... read more

PruBSN Takaful Link: Menjaga Anda Dari Muda Hingga Bersara

Perlindungan Komprehensif dari Pelan Yang Sangat Fleksibel Takafulink adalah pelan investment-linked yang membawa keuntungan dari sumber pelaburan. Perlindungan yang diberikan oleh Takafulink adalah berbentuk pampasan kematian dan penyakit kritikal. Takafulink sangat sesuai untuk orang yang berumur 26-70 tahun. Dengan sumbangan serendah RM100/bulan, anda dapat menikmati pelbagai faedah dan yang paling penting, pelan ini sangat fleksibel dan boleh diubahsuai mengikut keperluan anda dalam kerjaya dan keluarga. Antara manfaat-manfaat yang disediakan ialah: Kad Perubatan dengan 100% coverage. 100% coverage ni maksudnya apa? Maksudnya kalau anda masuk hospital, bil hospital tu 100% Prudential tanggung. Setidak-tidaknya anda dah tak perlu fikir pasal bil. Kalau takde insurans? Bayar sendiri. Masuk wad ada deposit. Lepas tu keluar wad bayar baki dia. Kalau insurans syarikat? Ada yang cover 100%, tapi ada jugak yang ada percentage. 30/70, 80/20, di mana jumlah yang lebih kecil tu anda tanggung. Dan deposit pun anda bayar. Kan senang kalau ada medical card? Pampasan jika berlaku kematian keatas perserta atau lumpuh sepenuhnya. Insurans nyawa adalah produk asas bagi semua produk insurans. Tak kira anda beli produk apa, mesti ada komponen insurans nyawa dalam pelan tu. Sikit atau banyak je beza dia. Pampasan jika peserta menghidap salah satu dari 36 penyakit kritikal Definisi penyakit kritikal kebanyakannya sama sahaja antara semua syarikat insurans. Tapi mungkin ada beza juga sedikit sebanyak. Kalau was-was, boleh rujuk polisi anda untuk senarai yang tepat dan dikemaskini. Atau pinjam polisi kawan. Atau telefon kawan yang ejen insurans mintak kepastian. Apa pun, di bawah ini saya sertakan senarai 36 Penyakit Kritikal Prudential pada masa artikel ini ditulis: Perlindungan kemalangan di mana sejumlah pampasan akan diberikan jika berlaku kemalangan. Malang tak... read more

Setahun selepas MH17: Kisah seorang wanita yang tabah

Asmaa Aljuned: Tabahnya seorang ibu berjuang untuk anaknya setelah kehilangan suami Tarikh 17 Julai, setahun yang lalu, dunia digemparkan dengan berita yang mengejutkan: pesawat Malaysia Airlines MH17 ditembak jatuh oleh pemberontak Ukraine di ruang udara Donetsk. Tidak diketahui sehingga kini mengapa pesawat komersial itu ditembak jatuh. Ada yang kata sengaja, ada yang kata tak sengaja, tetapi apa jua sebab yang diberikan, ia telah ditembak jatuh. Baca juga: 10 Tips Kewangan Paling Efektif Tiada yang terselamat daripada nahas tersebut. Salah seorang kru, merangkap pembantu juruterbang pesawat tersebut, Allahyarham Mohd Hakimi bin Hanafi, merupakan klien takaful saya. Beliau mengambil takaful nyawa tepat dua bulan sebelum trajedi berlaku. Beliau meninggalkan isteri, Asmaa Aljuned, yang rakan sekolah saya dahulu, dan seorang anak lelaki, Abderrahman bin Mohd Hakimi. Setahun selepas nahas berlaku, saya menjemput saudari Asmaa untuk ditemuramah. Saya yakin ramai wanita di luar sana ingin mengetahui bagaimana beliau mengharungi detik-detik awal trajedi tersebut, bagaimana beliau tabah menghadapi segala masalah yang timbul dan apa nasihat atau pengajaran yang dapat beliau kongsikan berikutan trajedi... read more
Nur Diyana Tajul Arus

Nur Diyana Tajul Arus

Prudential Certified Wealth Planner

Saya mula bekerja sebagai Sales Representative setelah tamat pengajian di Universiti Malaya. Setelah empat tahun bekerja, saya mula rasa tidak puas dengan kehidupan saya waktu itu, lalu mengambil keputusan untuk berhenti kerja dan menjadi ejen insurans dengan Prudential BSN Takaful.

contact me

Pencapaian saya setakat ini:

Starclub Reward San Francisco

Setelah berusaha bertungkus-lumus, saya dapat melayakkan diri untuk ke San Fransisco, perbelanjaan ditanggung oleh Prudential BSN Takaful.

 

Ini adalah Star Club Achievement Award, dan destinasinya bertukar setiap tahun.

Gallery Gambar

Melancong ke Istanbul, Turki

Melancong ke Turki semasa mengandung anak sulung saya, Rinn Natasha.
Gallery Gamber

Menunaikan Ibadah Umrah

Alhamdulillah, dengan adanya income daripada bisnes takaful saya, saya tidak perlu makan gaji untuk menjana income. Dengan masa yang terluang saya memutuskan untuk menunaikan ibadah umrah kerana rindukan Tanah Haram.
Gallery Gambar

Hong Kong dan Shenzhen

Antara reward trip yang pertama saya dapat selepas menjadi ejen dengan Prudential BSN Takaful. Reward sebegini menjadikan ejen baru lebih bersemangat untuk terus berusaha dan berjaya dalam bisnes.
Gallery Gambar

Dapatkan Quotation Takaful Percuma Sekarang!

Sila sertakan no telefon anda, saya akan hubungi anda dengan segera.
* Untuk urusan yang lebih mudah dan pantas, sertakan maklumat berikut:
Bajet bulanan/tahunan dan tarikh lahir.